Suoraan sisältöön
Juvan museo

Juvan museo

Yhteystiedot

+358 400 136 176

johanna.kuusisto@juva.fi

Osoite

Huttulantie 1 a, 51900 Juva

Katso sijainti kartalla

Avoinna

Kesäkauden

Juvan museo sijaitsee Partalan kuninkaankartanon päärakennuksessa. Museon näyttelytilat ovat auki yleisölle yhtä salia lukuun ottamatta. Juvan museo on yksi Juvan Saimaa Geopark -kohteista.

Juvan Partalan tila kuuluu Juvan kunnalle. Partala on ollut asuttu viimeistään ristiretkiajalla tilakeskusta ympäröiviltä pelloilta tehtyjen esinelöytöjen mukaan. 1500-luvun puolivälissä Partala toimi Kustaa Vaasan kuninkaankartanona, mihin tilan nimikin viittaa. Museo on toiminut päärakennuksessa vuodesta 1992.

Pysyvä näyttely uudistuu kesälle 2023

Pysyvä näyttely valaisee Partalan kuninkaankartanon tapahtumarikasta menneisyyttä ja antaa kurkistuksen sen historiallisesta merkityksestä Juvalle ja Etelä-Savolle. Uudessa perusnäyttelyssä liikutaan Juvantien varrella ja seurataan vanhan emäpitäjän kehittymistä asukkaistaan huolehtivaksi kunnaksi. Näyttelyssä voi tutusta niin kunnan "laitoksiin" kuin yritystoimintaankin unohtamatta tavallista ihmistä muutosten pyörteissä. 

Lisätietoja näyttelystä on Juvan tapahtumakalenterissa, jonne pääset tätä linkkiä seuraamalla. 

Partalan museoalue on avoinna kesäaikaan

Partalan museoalueeseen voi tutustua kesäaikaan. Kesällä 2023 Partalan museot ovat avoinna ti-la 6.6.-19.8. klo 11-17 (suljettu juhannuksena). Ryhmille olemme avoinna sopimuksesta myös aukiolojen ulkopuolella.

Hinnat:
4 €   aikuiset 
2 €   opiskelijat, eläkeläiset ja lapset

Samalla lipulla voi tutustua Juvan museon, Juvan karjaisten museon sekä Galleria Kuninkaankartanon näyttelyihin.