Suoraan sisältöön

Ilmoitukset

Ympäristösuojelulaki vaatii joitakin ilmoituksia tehtäväksi ympäristöviranomaiselle. Vaikka kysymys on ilmoituksesta, tulee ne tehdä kirjallisesti aina ennen toiminnan aloittamista. Esimerkiksi häiritsevää melua tai tärinää aiheuttavasta toiminnasta ilmoitus toimitetaan 30 vuorokautta ennen toiminnan aloittamista.

Melua ja tärinää aiheuttava tilapäinen toiminto

Tavallisimpia ilmoituksenvaraisia toimintoja ovat  murskaus- ja purkutyöt, moottoriurheilutapahtumat sekä festivaalit ja isohkot puistokonsertit. Toiminto joka liittyy luonnollisen henkilön talouteen, ei tehdä ilmoitusta, samoin kuin ei tehdä ilmoitusta puolustusvoimien toiminnasta. Ympäristösihteeri käsittelee ilmoituksen ja antaa tarvittavat määräykset. Ilmoituksesta peritään ympäristösuojeluviranomaisen taksan mukainen maksu.

Ilmoituslomakkeita saa kunnanviraston ympäristöosastolta tai alla olevasta linkistä.

Melua ja tärinää ilmoitus(PDF,23.2 kt)

Lannan aumausilmoitus ja ilmoittaminen

Lannan aumauksesta on ennakkoon tehtävä ilmoitus ympäristönsuojeluviranomaiselle. Pääsääntöisesti lanta on varastoitava asianmukaisessa lantalassa. Kaukana sijaitsevien peltojen takia tai hygieniasyistä saattaa olla tarve varastoida osa tilan lannasta patterissa.

Ilmoituskaavakkeita ja ohjeita on saatavilla kunnanviraston ympäristöosastolta tai alla olevasta linkistä. Ilmoituksen käsittely on maksuton.

Aumausilmoitus (PDF, 45 kt)

Jätehuolto 

Juvan jäteasioista vastaa Keski-Savon Jätehuolto. Asiakaspalvelun puhelinnumero on 044 743 6310
arkisin klo 9-15) jatehuolto@varkaus.fi

Alla olevasta linkistä pääset Keski-Savon Jätehuollon kotisivuille, mistä löytyy tarkemmin tietoa sen tarjoamista palveluista.

http://www.keskisavonjatehuolto.fi

Seuraavasta linkistä pääset sähköisen palvelun sivuille tekemään halutessasi kiinteistösi kompostointi-ilmoituksen sekajäteastian tyhjennysvälin pidentämiseksi.

https://asiointi.keskisavonjatehuolto.fi/

Jäteneuvoja autaa sinua kierrätykseen ja lajitteluun liittyvissä asioissa!
Jäteasiantuntija/Jäteneuvoja, puh.040 831 1492