Suoraan sisältöön

Yrityspalvelut

Juvan kunnan yrityspalvelut palvelevat kaikissa yrittämiseen liittyvissä asioissa

Juvalaiselle yrittämiselle antaa leimansa vahva maaseutuyrittämisen perinne ja kunnan erinomainen sijainti Valtateiden 5 ja 14 risteyksessä. Juvan Vehmaan alue tunnetaan ABC- liikenneasemastaan koko maassa. Alueen kautta kulkee vuosittain miljoonien ihmisten asiakasvirta.

Juvalta on lyhyt matka kaikkiin Itä-Suomen kaupunkeihin. Lähimmät kaupungit ovat Mikkeli 43 km:n, Savonlinna 60 km:n ja Varkaus 51 km:n päässä. Helsinkiin on Juvalta matkaa 270 kilometriä.

Juvalla on noin 2 300 työpaikkaa. Maa- ja metsätaloussektorilla työpaikoista on 21 %, jalostusektorilla 20 % ja palvelusektorilla 58 % .

Juvan kunnan yrityspalveluissa teemme parhaamme mukaan töitä, jotta yrityksillämme olisi hyvät edellytykset toimia ja kasvaa.

Yrityspalveluissa autamme yrityksiä ja yrittäjiä mm. seuraavissa asioissa:
• liikeidean arvioinnissa
• uuden yrityksen perustamisessa 
• yritystuki- ja lainarahoituksen hakemisessa 
• liiketoiminnan kehittämisessä
• liiketoiminnan kansainvälistymisessä 

Yrityspalvelumme on osa Yritys-Suomi -palveluverkostoa.
Rajupusu-alueen Yritys-Suomen sivuille pääset valitsemalla tämän linkin: www.yrityssuomi.fi  

Yrityspalvelumme on myös osa Seudulliset yrityspalvelut-verkostoa. 
Yrityspalvelumme sijaitsee kunnantalossa katutasolla Osuuspankin vieressä.
 

Yritystulkista löydät yrittämisen perustiedot.

Selkeällä opastuksella ja hyvillä neuvoilla voit kehittää yritystoimintaasi tai perustaa uutta. Yritystulkin laskentaohjelmilla hallitset ja suunnittelet yrityksen taloutta, hinnoittelua ja investointeja. Valmiit lomakkeet ja sopimuspohjat auttavat yrityksen arkirutiineiden hoidossa.

Yritystulkin tietopankkiin, lomakkeisiin ja ohjelmiin pääset tästä: www.yritystulkki.fi

Juvan kunnan koulutus- ja messupaikkatuki yrityksille

Yrityspalvelut tukee mikro- ja pienyrityksiä pienellä messu- ja koulutusrahalla.
Lataa tästä koulutus- ja messupaikkatuen hakuohjeet (pdf, 122 kt)


Yhteystiedot

Kärki Mika

Kehittämispäällikkö

040 013 5087

mika.karki(at)juva.fi

Yritystoimintaan ja elinkeinoelämään liittyvät asiat

Hankkeet​

Juvan ja Mikkelin logistiikkakeskusten selvityshanke / Vehmaan alueen toimintaympäristön kehittäminen / Juvan keskustan kehittäminen

Lampinen Piia

Projektipäällikkö

050 407 7113

piia.lampinen(at)juva.fi

JUVAN KESKUSTAN KEHITTÄMISHANKE: Kyseessä on Juvan keskustan kehittämishanke, jonka tavoitteena on mm. saada kivijalkakaupat palveluineen säilymään keskustassa sekä luoda eläväisempi ja viihtyvämpi kirkonkylä. Mitä elinvoimaisempi keskusta, sen parempi on asukkaiden palvelutaso. Toimenpiteinä ovat erilaiset keinot aina benchmarkkauksesta yhteismarkkinointiin yrittäjien kesken. Vaikka tämän hankkeen pääpaino on keskustan kaupallisen toiminnan elvyttämisessä, niin hankkeessa tullaan myös tarkastelemaan muitakin elävöittämisen osa-alueita kuten ympäristön viihtyvyyttä kunnan asukkaille kuten esimerkiksi erilaisten ja eritoten uudenlaisten aktiviteettien löytämistä keskusta-alueelle. Ihmisten viihtyminen keskustassa vilkastuttaa katukuvaa ja antaa myös enemmän kaupantekomahdollisuuksia kivijalkakaupoille, kun ihmiset liikkuvat keskustassa vilkkaammin. Uusi koulukampus aivan keskustan kyljessä myös edesauttaa keskustaan suuntautuvaa vilkkautta. Tulokseksi tavoitellaan keskustan palvelujen säilyminen ja parantuminen sekä yrittäjien parempi elinvoimaisuus. Hanketta viedään eteenpäin yhteistyössä Juvan kunnan, Juvantie ry:n ja keskustan/alueen yrittäjien kanssa.