Suoraan sisältöön

Vuoden juvalainen 2023: Janne Viitikko

Menestynyt jokamiesluokan kuljettaja sekä kilpakoneiden ja -autojen rakentaja Janne Viitikko palkittiin Vuoden juvalaisena 2023.

Janne Viitikko on kautta aikojen menestynein juvalainen autourheilija ja häntä pidetään myös yhtenä Suomen parhaimmista jokamiesluokan kuljettajista. Viitikko on myös juvalainen yrittäjä, jonka toimialana on moottoriajoneuvojen huolto ja korjaus – niin kisavehkeiden kuin arkisten ajoneuvojenkin.

Janne Viitikko palkittiin Vuoden juvalaisena Juvan kulttuurigaalassa 19.2.2024. Tunnustus jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

– Kilpailu sai paljon positiivista huomiota ja kaikki ehdokkaat saivat runsaasti ääniä. Janne Viitikko tuo omassa lajissaan Juvaa mainiosti esille ympäri Suomea. Janne on voittanut käytännössä kaiken, mitä jokamiesluokassa voi voittaa, raati tiivistää kilpailun voiton.

Vuoden juvalainen -äänestys on hyvän mielen kilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esiin positiivia asioita ja henkilöitä. Vuoden juvalaiseksi etsittiin ilmiantojen perusteella henkilöä, jonka sydän sykkii Juvalle. Vuoden juvalainen -tunnustus myönnetään henkilölle, joka luo yhteishenkeä, myönteistä Juva-kuvaa sekä tuo Juvaa esille esimerkillisellä tavalla.

Vuoden juvalainen valittiin yleisön ehdotusten perusteella. Kaikkiaan Vuoden juvalaiseksi tehtiin 260 ehdotusta, mikä tarkoitti 102 eri nimeä. Raati, jossa oli edustajat Juvan kunnasta, Juvan kulttuuri ry:stä sekä Juvan Lehdestä, valitsi ehdotuksista yhdeksän finalistia. Raati linjasi, ettei titteliä myönnetä kunnan luottamustehtävissä toimiville eikä kunnan henkilöstölle, sillä heidän jokapäiväinen tehtävänsä on tuoda kuntaa myönteisesti esille. Finaalissa ääniä annettiin lähes 1 300 kappaletta.

Vuoden juvalaisesta äänestetään jälleen alkuvuodesta 2025!

1. Verkkolomakkeella 

2. Juvan kirjastolla osoitteessa Raili Kostian tie 2, 51900 Juva (Kirjaston aukioloajat)