Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatukseen voi hakea ympäri vuoden varhaiskasvatuksen tarpeen alkamisen mukaan. 

Kunnalliseen varhaiskasvatukseen on toimitettava hakemus viimeistään 4 kk ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan. Jos varhaiskasvatuspaikkaa tarvitaan elokuun alusta, on hakemus oltava jätettynä maaliskuun loppuun mennessä. Jos kyse on nopeasta työllistymisestä tai opiskelupaikan saannistahakemus on tehtävä viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan

Juvan kunnassa on käytössä hoitoaikaperusteinen varhaiskasvatus. Huoltajat valitsevat varhaiskasvatushakemuksella lapselleen perheen tarpeen mukaisen kuukausittaisen tuntimäärän. Tuntirajavalinnat ovat: 0 - 42 h/kk, 43 - 84 h/kk, 85 - 116 h/kk, 117 - 146 h/kk ja 147 -tai enemmän h/kk. 

Tutustu ennen varhaiskasvatuspaikan hakemista asiakasmaksuihin: Asiakasmaksut

Hae varhaiskasvatuspaikkaa sähköisesti eDaisy -asiointipalvelussa. Voit täyttää hakemuksen myös kunnanviraston asiointipisteen päätteellä ja tarvittaessa palveluohjausta voit pyytää varhaiskasvatuksen toimistosta.

Palveluun kirjaudutaan lapsen huoltajan vahvalla tunnistautumisella. Jokaisesta lapsesta tehdään oma hakemus.

Hakemuksen voi peruuttaa, mikäli paikkaa ei tarvitsekaan. Sähköiseen hakemukseen ei voi itse tehdä muutoksia. Muutokset ja peruutukset tehdään olemalla yhteydessä varhaiskasvatuksen toimistoon.

Mikäli huoltaja kieltäytyy myönnetystä varhaiskasvatuspaikasta, on huoltajan tehtävä uusi hakemus. Tällöin noudatetaan yllä mainittua neljän kuukauden käsittelyaikaa uutta paikkaa järjestettäessä.

Kun lapsella on jo varhaiskasvatuspaikka ja lapsi halutaan vaihtaa toiseen yksikköön, on lapselle tehtävä muutosilmoitus (toive hoitopaikan vaihdosta) eDaisy -asiointipalvelussa. Muutospäätös voidaan tehdä, jos toisessa yksikössä on vapaa paikka, varhaiskasvatuksen kokonaistilanne huomioiden. Pääsääntöisesti vaihdot toteutetaan elokuussa toimintakauden alussa ja muutosilmoitus on tehtävä maaliskuun aikana. Paikkatoiveet pystytään parhaiten täyttämään, jos varhaiskasvatuksen alkaminen sijoittuu uuden toimintakauden alkupuolelle. 

Postiosoite:
Juvantie 13, 51900 Juva

Käyntiosoite:
Juvantie 13, C-rappu 2. kerros
51900 Juva

Anttonen Kirsi

Varhaiskasvatusjohtaja

040 834 1695

kirsi.anttonen(at)juva.fi

Varhaiskasvatuksen johtaminen, varhaiskasvatuspaikoista ja asiakasmaksuista päättäminen, palveluneuvonta

Tamminen Nina

Toimistosihteeri

040 013 5012

nina.tamminen(at)juva.fi

Varhaiskasvatuksen palveluneuvonta, asiakasmaksujen valmistelu ja laskutus