Suoraan sisältöön

 Aamu- ja iltapäivätoiminta

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta tarjoaa virikkeellistä ja turvallista toimintaa lapsille ennen koulupäivää ja sen jälkeen.

Juvalla aamu- ja iltapäivätoimintaa (APIP) toteutetaan perusopetuslain mukaisesti sivistyspalveluihin kuuluvana palveluna. Toimintaa järjestetään Juvan yhtenäiskoululla.

Lain mukaisesti APIP-toimintaan voivat osallistua 1.-2. lk:n oppilaat, erityistä tukea tarvitsevat 3.-9. lk:n oppilaat sekä esioppilaat.

Esioppilaiden huoltajat voivat valita hakevatko lapsen apip-toimintaan, jossa on kiinteä maksu vai esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen, jossa maksu määräytyy perheen koon ja tulojen mukaisesti. Vuorohoitoa tarvitsevat esioppilaat haetaan esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen.

Toiminta-aika

Juvan yhtenäiskoululla aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään maanantaista perjantaihin klo 6:30 - 9:00 sekä (perjantaisin 12:00) 13:00 - 17:00 välisenä aikana. Ennen klo 7:45 tuleville lapsille tarjotaan aamupala ja iltapäivällä toiminnassa mukana olevat saavat ravitsevan välipalan. Lapset ovat myös vakuutettuja toiminnan aikana. 

Syys-, joulu- ja talvilomalla toimintaa ei järjestetä.

Vuorohoitoa käyttävät voivat varata näille loma-ajoille hoitoajat päiväkodista DaisyFamily -palvelussa. Niille lapsille, joilla ei ole vuorohoitosopimusta, täytyy tilapäistä hoitopaikkaa tarvittaessa hakea päiväkodista. Paikkaa on haettava viimeistään kuukautta ennen hoidon tarvetta varhaiskasvatuksen eDaisy-asioinnissa.

Varhaiskasvatuksen nettisivuille pääse tätä linkkiä klikkaamalla

Maksut

APIP-toiminta on maksullista palvelua. Maksut 1.8.2024 alkaen ovat: 

Aamupäivätoiminta:
1–3 pv / kk 5 € / pv
10 pv tai alle / kk 22 € 
11 pv tai enemmän / kk 44 € 

lltapäivätoiminta:
1–3 pv / kk 10 € /pv
10 pv tai alle / kk 43 € - sisaralennus 5
11 pv tai enemmän / kk 86 € - sisaralennus 10

Lomien aikainen toiminta maksaa 50 € / vko. Sisaralennus 5 €. 

Perusopetuslain mukaan maksu on jätettävä perimättä tai sitä on alennettava, jos huoltajan elatusvelvollisuus, toimeentuloedellytykset tai huollolliset näkökohdat huomioon ottaen siihen on syytä. Jos haluat hakea maksun poistoa tai alennusta, ota yhteys apip-toiminnan vastaavaan ohjaajaan, jolta saat toimintaohjeet maksun poiston tai alentamisen hakemiseen.

Tätä linkkiä klikkaamalla pääset lukemaan pöytäkirjaotteen Kasvatus- ja opetuslautakunnan 3.3.2020 pitämästä kokouksesta (pdf, 81,5kt).

Hakeminen

Toimintaan haetaan kevätlukukaudella samaan aikaan kouluun ja esikouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Myös kesken toimintakauden voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä aamu- ja iltapäivätoiminnan vastaavaan ohjaajaan.

Lisätietoja Vintin ohjaajilta tai Lasse Kontra p.0400 992 947 lasse.kontra@juva.fi 

Hae apip-toimintaan hakulomakkeella:

Hakulomakkeen apip-toimintaan saat tulostettua tätä linkkiä klikkaamalla (pdf, 112 kt)

Hae esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen varhaiskasvatuksen eDaisy-asiointipalvelussa:

eDaisy-asiointipalveluun pääset kirjautumaan tätä linkkiä klikkaamalla

""

Lasse Kontra

Aamu- ja iltapäivätoiminnan vastaava ohjaaja

040 099 2947

lasse.kontra(at)juva.fi

Vintti

Aamu- ja iltapäivätoiminta

040 099 2948