Suoraan sisältöön
Juvan karjalaisten museo

Juvan karjalaisten museo

Yhteystiedot

+358 400 136 176

johanna.kuusisto@juva.fi

Osoite

Huttulantie 1 a, 51900 Juva

Katso sijainti kartalla

Avoinna

Kesäkauden

Juvan karjalaisten museossa on esillä laaja valikoima karjalaisen siirtoväen entisiltä kotiseuduiltaan mukanaan tuomaa esineistöä.

Juvan karjalaisten museo sijaitsee Partalan kartanon väentuvassa, Juvan museon piha-alueella. Juvan karjalaisten museo aloitti toimintansa vuonna 1980. Museo ei ole ortodoksinen. Kokoelman omistaa Juvan karjalaiset ry. 

Juvalle muutti karjalaisia melkein jokaisesta rajan taakse jääneestä pitäjästä, eniten kuitenkin Rautjärveltä. Esillä on talvi- ja jatkosotien jälkeen Juvalle asettuneen karjalaisen siirtoväen entiseltä kotiseudultaan mukanaan tuomia tavaroita.

Juva oli rautjärveläisten pääsijoituspaikka: niinpä museossakin on eniten esineitä juuri Rautjärveltä. Näytteillä on muun muassa huonekaluja ja maanviljelykseen sekä karjanhoitoon liittyviä esineitä. Myös museon tekstiilikokoelmat ovat huomattavat.

Partalan museoalue on avoinna kesäaikaan

Partalan museoalueeseen voi tutustua kesäaikaan. Kesällä 2023 Partalan museot ovat avoinna ti-la 6.6.-19.8. klo 11-17 (suljettu juhannuksena). Ryhmille olemme avoinna sopimuksesta myös aukiolojen ulkopuolella.

Hinnat:
4 €   aikuiset 
2 €   opiskelijat, eläkeläiset ja lapset

Samalla lipulla voi tutustua Juvan museon, Juvan karjaisten museon sekä Galleria Kuninkaankartanon näyttelyihin.