Essoten alueella todettiin viime viikolla 1706 koronavirustartuntaa. Testaussuositusta rajattiin viime viikolla sosiaali- ja terveyshuollon sekä hoiva- ja vammaispalveluiden työntekijöihin, sekä raskaana oleviin ja riskiryhmiin kuuluviin.
  • 04.04.2022
  • Asuminen ja ympäristö, Kasvatus ja koulutus, Työ ja yrittäminen, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kunta, Martti Talvela -kampus

Essoten 4.4.2022 tiedote: Varmennetut koronatartunnat edelleen korkealla testauksen rajaamisesta huolimatta

Essoten alueella todettiin viime viikolla 1706 koronavirustartuntaa. Testaussuositusta rajattiin viime viikolla sosiaali- ja terveyshuollon sekä hoiva- ja vammaispalveluiden työntekijöihin, sekä raskaana oleviin ja riskiryhmiin kuuluviin.

– Korkealla tasolla edelleen ollaan, sillä varmennetut tartuntamäärät eivät juuri pudonneet, vaikka testaamista rajattiinkin viime viikon puolivälissä. Tautia on siis varmasti paljon liikkeellä, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 18 koronaa sairastavaa, joista yksi teho-osastolla. Palvelutaloissa on myös esiintynyt tartuntaketjuja. Tarpeettomia vierailuja niin terveydenhuollon yksiköissä kuin palvelutaloissakin suositellaan välttämään.

Koronarokotteen neljättä annosta jaetaan tällä hetkellä vakavaa immuunipuutosta sairastavien lisäksi kaikille 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville.

– Kiinnostus iäkkäillä ihmisillä neljättä rokotetta kohtaan on ollut kiitettävää, Gärdström kertoo.

Myös uusinta Novavaxin rokotevalmistetta on jaettu. Sitä on saatavilla vain Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä ajanvarauksella maanantaisin ja tiistaisin 18 vuotta täyttäneille.

– Aluksi Novavaxia hakivat enimmäkseen ensimmäistä rokoteannosta hakevat. Nyt on ollut myös rokotesarjan täydentäjiä, jotka ovat saaneet aiemmista annoksista allergisia reaktioita, Gärdström taustoittaa.

ESSOTEN SUOSITUS KORONATESTAUKSESTA

Hakeudu koronatestiin, jos koet koronavirustautiin viittaavia oireita JA:

  • jos työskentelet sosiaali- ja terveyshuollon asiakas- ja potilastyössä
  • jos työskentelet ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalveluissa missä tahansa tehtävässä
  • jos olet raskaana
  • jos kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmään

Positiivinen kotitestitulos ilman yllä mainittuja tekijöitä ei edellytä viralliseen koronatestiin hakeutumista.

Voit hakeutua testiin myös, jos tarvitset todistuksen taudin sairastamisesta tai sairauslomatodistuksen.

Hakeutuminen Essoten koronatestiin: https://www.essote.fi/koronatestaus/

SAITKO TEKSTIVIESTIN POSITIIVISESTA KORONATESTITULOKSESTA?

Essoten koronatestissä käyneiden tuloksesta ilmoitetaan tekstiviestillä. Positiivisen testituloksen saaneista yli 60-vuotiaille myös soitetaan seuraavien päivien aikana.

Alle 60-vuotiaita vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvia tai raskaana olevia pyydetään jättämään soittopyyntö Essoten tartuntatautihoitajalle. Myös sairauslomatodistuksen tarvitsevat voivat jättää soittopyynnön.

Lue lisäohjeita: https://www.essote.fi/koronatestaus/tulos/

LISÄTIEDOT:
Hans Gärdström
Pandemiapäällikkö
hans.gardstrom@essote.fi
044 7944 000

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Porrassalmenkatu 35-37, 50100 Mikkeli
www.essote.fi

Lisää ajankohtaista asiaa Juvalta