Essote järjestää kasvaneen koronarokotekysynnän vuoksi rokotusviikonlopun lauantaina ja sunnuntaina 23.–24. heinäkuuta ainakin Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä.
  • 20.07.2022
  • Asuminen ja ympäristö, Kasvatus ja koulutus, Työ ja yrittäminen, Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kunta

Essoten tiedote 19.7.2022; Koronarokotuksia (ainakin) Mikkelissä ensi viikonloppuna 23.-24.7.2022

Essote järjestää kasvaneen koronarokotekysynnän vuoksi rokotusviikonlopun lauantaina ja sunnuntaina 23.–24. heinäkuuta ainakin Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä.

Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella klo 9–15 välillä. Pääkohderyhmänä ovat yli 70-vuotiaat neljännen rokoteannoksen ottajat. Muiden rokotuspisteiden avaamista selvitetään myös.

Ajanvaraus tapahtuu Essoten verkkosivujen kautta: www.essote.fi/koronarokotus

Nettiajanvaraukseen avataan rokotusaikoja niin paljon, kuin rokotuskapasiteetti mahdollistaa. Saatavuutta kannattaa seurata tiiviisti, sillä tilanne elää päivittäin varmistuvan rokotuskapasiteetin myötä. Ajanvarauksesta huolimatta rokotuspaikalla voi joutua hieman odottamaan.

Erityistoimilla rokotuksia riskialttiille ryhmille

Neljännen koronarokoteannoksen jakelua laajennettiin 18.7. koskemaan kaikkia yli 70-vuotiaita. Kohderyhmän suuren koon vuoksi rokotuskapasiteettia pyritään lisäämään tulevillekin viikoille tai viikonlopuille.

Maanantaina 25.7. neljännen rokoteannoksen jakelu laajenee jälleen 18–69-vuotiaisiin lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluviin. 1.8. alkaen neljäs rokote mahdollistuu vielä kaikille yli 60-vuotiaille.

Viikonloppurokotusten kaltaisilla erityistoimilla Essote pyrkii takaamaan THL:n suositusten mukaisen mahdollisimman tehokkaan rokottautumisen vakavan koronavirustaudin riskialttiimmille henkilöille.

Walk In -rokotukset toistaiseksi pois käytöstä

Nopeasti kasvaneen koronarokotteen kysynnän myötä kaikilla Essoten rokotuspisteillä edellytetään nyt ajanvarausta kaikille rokoteannoksille. Ajanvarauksella varmistetaan rokotushenkilöstön riittävyys, jottei syntyisi tilanteita, joissa rokotuspisteellä on asiakkaita enemmän kuin rokotuskapasiteettia.

Viime kevään ja alkukesän aikana koronarokotusten kapasiteettia vähennettiin tuntuvasti rokotekysynnän hiipumisen myötä.

Koronarokotusten ajanvaraus tapahtuu helposti netissä ilman vahvaa tunnistautumista. Ajan voi myös varata Koronaneuvonnan puhelimesta 040 676 4100 (arkisin klo 8–15).

Peruutatko rokotusaikasi?

Jos olet varannut rokotusajan, etkä pääse varaamallesi rokotusajalle, tai olet saanut varattua uuden ajan aikaisemmaksi, on erittäin tärkeää peruuttaa käyttämättä jäävä rokotusaika niin pian kuin mahdollista. Tällöin peruutettava aika vapautuu toisten käytettäväksi.

Näin peruutat varatun rokotusaikasi:

1) Siirry ajanvarausjärjestelmään ja valitse ”Peruuta varaamasi aika”
2) Syötä varauskoodi, jonka sait aiemmin tekstiviestillä ajanvarauksen yhteydessä ja klikkaa ”Peruuta varaus”

Lisätiedot:
Minna Mutanen
vs. terveyspalvelujen johtaja
044 7944 300
minna.mutanen@essote.fi

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Porrassalmenkatu 35-37, 50100 Mikkeli
www.essote.fi