• 23.08.2021
  • Asuminen ja ympäristö, Kasvatus ja koulutus, Työ ja yrittäminen, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kunta

Essoten tiedote 20.8.2021 - Koronatartuntoja löytyi nyt 15 Essoten alueelta

Edellisen tiedotteen (18.8.) jälkeen on Essoten alueella todettu 15 uutta positiivista koronatestien tulosta. Osassa tartunnoista jäljitys on vielä kesken.

Mikkeliläisessä Rantakylän uudessa päiväkodissa on tapahtunut altistumisia koronataudille. Essote ottaa altistuneisiin yhteyttä perjantain (20.8.) aikana.

  • Tapauksia on todettu taas paljon ja tilanne on hankaloitunut alkuviikon jälkeen. Testiin tulee hakeutua pientenkin oireiden johdosta ja kaikkiin ikäluokkiin kuuluvien, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Valtioneuvosto kiristi torstaina ravintoloiden rajoitukset Essoten alueella kiihtymisvaiheen mukaisiksi. Katso ravintoloiden rajoitukset täältä.

Rokotukset ovat saaneet uutta vauhtia kuntayhtymän aloitettua ajanvarauksettomat walk-in-rokotukset.

  • Walk-in yllätti meidät iloisesti. Teimme torstaina päivittäisen ennätyksen. Annoimme yli 1 200 rokoteannosta ja wali-in-rokotusten jono kiemurteli sairaalasta pitkälle kaupungille päin, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Ajanvarauksettomat rokotuksen on tarkoitettu ensimmäisen rokoteannoksen ottajille ja niille, jotka haluavat aikaistaa rokotustaan. Toisen annoksen saa, kun ensimmäisestä on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Seuraavat walk-in-rokotukset Mikkelin keskussairaalalla ovat ma 23.8. klo 9.30–17.30 ja to 26.8. klo 15.15–17.30.

Rokotukset etenevät vauhdilla myös kouluilla (12-15-vuotiaat) ja Esedulla. Korkeakouluilla rokotukset alkavat syyskuussa.

  • Rokotteet näyttävät tehoavan hyvin. Vaikka rokotetutkin ovat tautiin sairastuneet, on rokotettujen oirekuva ollut lievempi kuin rokottamattomien, Seppälä kertoo.

Katso kiihtymisvaiheen ohjeistukset täältä.

Essote on päivittänyt koronavirukselle altistumisen paikkojen listaa. Katso altistumispaikat täältä.

Koronatestiajan Mikkeliin voi varata Essoten nettisivuilta täältä tai matkailija Finentry-järjestelmän kautta täältä.

Katso rokotustiedot täältä.

Lisätietoja
Santeri Seppälä
Terveyspalvelujen johtaja
Essote
santeri.seppala@essote.fi 
040 359 6934