Osaava työvoima on maaseudun elinvoiman lähde.
  • 27.06.2022
  • Asuminen ja ympäristö, Kasvatus ja koulutus, Työ ja yrittäminen, Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kunta

Etelä-Savon TE-toimisto tiedottaa: Farmarimessuilla esittelyssä: Etelä-Savon TE-palvelut välittää osaavaa työvoimaa maaseudun töihin

Osaava työvoima on maaseudun elinvoiman lähde.

Työnvälitystä Etelä-Savossa hoitavat Etelä-Savon TE-toimisto sekä Mikkelin seudun ja Savonlinnan työllisyyden kuntakokeilut. Yhä useampi maataloudessa työskentelevä on töissä satokaudella kausitöissä. Ja yhä useampi tulee ulkomailta Etelä-Savoon töihin. Etelä-Savon TE-toimisto on osa EURES verkostoa ja tekee yhteistyötä Töitä Suomesta verkoston kanssa. Esittelemme palveluja Farmari-messuilla to-la 30.6.–2.7. osastolla K132 Tervetuloa!

Kausityövoimasta keskustellaan TE-toimiston ja ELY-keskuksen messuosastolla Farmari-messuilla perjantaina 1.7.

Messuteltan lauteille istahtaa klo 15.00 marjayrittäjä Tero Puikkonen, joka kertoo, miten kausityövoiman rekrytoiminen on käytännössä hoitunut Teron Tuoretori Oy:ssä. Tule kuuntelemaan ja saamaan vinkkejä siihen, miten löydät sopivat kausityöntekijät omalle tilallesi!

Etelä-Savon TE-toimisto tekee aktiivista yhteistyötä ProAgrian sekä Töitä Suomesta -verkoston kanssa kausityövoimakysymyksiin liittyen. Yhteistyön tavoitteena on parantaa tiedonkulkua eri toimijoiden välillä ja tuoda näin kausityöntekijät ja heitä tarvitsevat työantajat yhteen.

Kausityöntekijöitä kaipaavat työnantajat voivat ilmoittaa avoimet työpaikkansa Työmarkkinatorin verkkosivuilla Oma asiointi -palvelussa. Avoimista työpaikoista voi myös ilmoittaa soittamalla työnantaja- ja yrityspalveluiden puhelinnumeroon 0295 044 020.

Kun työvoimaa halutaan rekrytoida Euroopan maiden ulkopuolelta, tarvitaan työlupapalveluja. Etelä-Savon alueen työlupa-asioita hoitaa Kaakkois-Suomen TE-toimisto.

TE-toimiston asiantuntijat löydät Farmari-messuilta telttapaikalta K132. Nähdään kesä-heinäkuun vaihteessa Farmarissa!

Lisää tietoa:

Yhteyshenkilö:

  • Palvelupäällikkö Sari Torniainen, p. 0295 044 023, sari.torniainen(at)te-toimisto.fi

EURES-palvelut tuo yhteen työnhakijat ja työnantajat Euroopan alueella

Farmarissa toisena messupäivänä pe 1.7. ELY-keskuksen ja TE-palveluiden messuteltalla pureudutaan yrittäjyyden ja osaavan työvoiman teemaan! Päivän aikana keskustellaan muun muassa mahdollisuuksista hankkia työvoimaa Suomen rajojen ulkopuolelta.

Jos sopivien työntekijöiden löytäminen Suomesta tuntuu haastavalta, EURES auttaa etsimään työvoimaa ulkomailta. EURES eli European Employment Services on kattava eurooppalainen yhteistyöverkosto ja laadukas julkinen palvelu, joka tuo yhteen työnantajat ja työntekijät Euroopan alueella. Ainutlaatuisen kattavaan EURES-verkostoon kuuluu noin 1 000 eurooppalaiseen työnvälitykseen erikoistunutta asiantuntijaa, jotka auttavat rekrytoinneissa EU- ja ETA-maissa. Tähän mennessä EURES on välittänyt vuosittain huikeat 50 000 työntekijää maasta toiseen.

Työnantaja, jos uusien työntekijöiden rekrytoiminen on käynyt sinulla mielessä, tule Farmariin! Meidän messuosastollamme K132 pääset kuulemaan lisää, millaisia mahdollisuuksia EURESilla olisi tarjota sinulle.

Psst! Laita myös ylös kalenteriin Finland Works -rekrytointitapahtuma, joka järjestetään virtuaalisesti 5.10.2022 European Job Daysien yhteydessä.

Lisää tietoa:

Yhteyshenkilö:

  • Asiantuntija Ragnar Luur, p. 029 504 4048, ragnar.luur(at)te-toimisto.fi
  • Voit olla yhteydessä TE-toimistoon laittamalla sähköpostia osoitteeseen eures@te-toimisto.fi

Tästä klikkaamalla voit lukea Etelä-Savon TE-keskuksen tiedotteen: 
Farmarimessuilla esittelyssä: Etelä-Savon TE-palvelut välittää osaavaa työvoimaa maaseudun töihin - TE-palvelut