Juvan perinteisiä Joulukadun avajaisia vietetään tänä vuonna perjantaina 1.12. kello 17–19. Luvassa on jouluista musiikkia, tonttuja ja tietenkin Joulupukin ja muorin vierailu!
  • 16.11.2023
  • Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kunta

Juvan Joulukadun avajaiset tulevat jälleen

Juvan perinteisiä Joulukadun avajaisia vietetään tänä vuonna perjantaina 1.12. kello 17–19. Luvassa on jouluista musiikkia, tonttuja ja tietenkin Joulupukin ja muorin vierailu!

Joulukuun ensimmäisenä päivänä Juvan keskusta täyttyy joulun tunnelmasta, sillä Ylätorin ympäristössä vietetään perinteisiä Joulukadun avajaisia. Tapahtumassa on perinteisesti vieraillut noin tuhat ihmistä ja ohjelmaa on jälleen luvassa koko perheelle.

Virallisesti avajaiset alkavat kello 17, kun joulukuusen valot syttyvät. Valojen syttymisen jälkeen Juvan kunnan tervehdyksen tuo kunnanhallituksen 2. varapuheenjohtaja Ritva Hänninen (kesk.). Juvan Yrittäjien puolesta juhlapuheen pitää viime Juvan vuoden 2022 yrityksenä palkittu Jukotech Oy.

Tapahtumassa esiintyy yhtenäiskoulun tanssiryhmä Dancing Girls, joka tuo vieraille jouluisan tervehdyksen. Musiikkia puolestaan illan aikana esittävät Juvan Puhaltajat, Juvan kamarikuoro sekä tonttuduo Naava & Varpu. Tontut myös houkuttelevat paikalle illan kunniavieraat: Joulupukin ja Joulumuorin. Tapahtuman juontaa tuttuun tapaan Mikko Paattimäki.

Juvan Puhaltajat esiintyy kunnanviraston aulasta käsin. Musiikki kuuluu kaiuttimien kautta tapahtuma-alueelle.

Illan aikana tarjolla on joulutorttuja sekä Juvan Yrittäjänaisten tarjoilemaan glögiä. Lapset ja lapsenmieliset pääsevät kokeilemaan onneaan Lions Club Juvan onginnassa.

Tapahtuman järjestämisen ajan Yhdystien-Piikkiläntien välinen Juvantien osuus on suljettu kello 15.30–19.30. Tänä aikana Juvantien suuntainen liikenne ohjataan opastein ja liikennemerkein kulkemaan Koulutien kautta. 

Kulttuurietkoilla kaikille avointa toimintaa

Avajaisten viralliset etkot järjestetään Juvan kirjastolla kello 15.30 alkaen. Luvassa on ukrainalaisia leivonnaisia, etiopialaisia herkkuja ja kulttuuria sekä luovia pajoja kaikenikäisille. 

Kulttuurietkoilla voit askarella joulukortteja kierrätysmateriaaleista. Kortin voi tehdä niin omaan käyttöön kuin lahjoittaa hyvän mielen joulukorttikeräykseen. Juvan kirjastolla on keräyslaatikko, mihin laitetut kortit ilahduttavat juvalaisia ikäihmisiä. Voit osallistua myös joulutähtipajaan, jossa voi tehdä itselle tai lahjaksi pienen paperisen joulutähden.

Kulttuurietkoja mahdollistamassa on ELYn kumppanuusrahasto. Mukana toteuttamassa ovat myös Järvi-Saimaan kansalaispisto sekä Juvan käsityöläiset.

Etkojen etkoilla leivotaan ukrainalaisia herkkuja

Joulun tunnelmaan pääsee heti aamusta alkaen, sillä Toimintatalolla (Juvantie 7) järjestetään kello 11 alkaen yhteisleivontaa. Aamupäivän tapahtumassa pääsee leipomaan yhdessä ihania ukrainalaisia leivonnaisia, saamaan kenties uusia makuelämyksiä sekä tuttavuuksia. 

Leipureita ohjaamassa ja auttamassa ovat Juvan Martat. Mukaan tarvitsee vain hyvää mieltä, sillä tarvikkeet kustannetaan ELYn kumppanuusrahalla. Yhdessä tehdyt herkut tulevat kaikkien tarjolle Juvan kirjaston kulttuurietkoille.

Ilmoittaudu mukaan maanantaihin 27.11. mennessä joko Sanna Skönille puh. 0400 136 211 tai sanna.skon@juva.fi tai SPR Mikkelin Juvan vastaanottokeskuksen ohjaajille, puh. 044 713 5304 tai juva.mikkelivok@vokki.fi. 

Joulukadun avajaisten ohjelma

17.00 Kuusen valot syttyvät
          Juvan kunnan tervehdys
          Yrittäjän puheenvuoro
17.20 Juvan Puhaltajat
17.45 Dancing Girls (yhtenäiskoulun tanssiryhmä)
17.50 Juvan kamarikuoro
18.00 Tonttuduo Varpu & Naava
18.30 Joulupukki ja Muori saapuvat

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä lukuisten yhteistyökumppaneidensa kanssa Juvan kunta, Juvan Yrittäjänaiset ry ja Juvan Yrittäjät ry. 

Lämmin kiitos kaikille yhteistyökumppaneillemme joulukadun avajaisten järjestämisessä – te mahdollistatte tapahtuman. 

Tervetuloa!