Rasisminvastaista viikkoa vietetään 18.–24.3.2024. Tänä vuonna teemana on rasismiin puuttuminen.
  • 20.03.2024
  • Asuminen ja ympäristö

Kotoutuminen on kaikkien asia – vastaa kyselyyn

Rasisminvastaista viikkoa vietetään 18.–24.3.2024. Tänä vuonna teemana on rasismiin puuttuminen.

Juvalla aloitti helmikuun alussa uusi kotoutumisohjaaja Maarit Remes. Kotoutumisohjaajana hänen tehtävänsä on auttaa muun muassa erilaisissa arkisissa asioissa, kuten neuvoa ja ohjata työhön tai asumiseen liittyvissä pulmissa sekä tukea suomalaisessa byrokratiaviidakossa kulkevia. Hän myös informoi maahanmuuttajia harrastustoiminnasta ja muista kunnassa tapahtuvista asioissa. Työhön kuuluu tiiviisti myös yhteistyö kunnallisten ja alueellisten viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa.

Kotoutuminen on aina kahdensuuntaista ja koskee kaikkia juvalaisia. Kotoutumiseen tarvitaan kuitenkin kaikkien kuntalaisten yhteistyötä ja hyvää tahtoa hyvien väestösuhteiden muodostumiseksi.

Tällä viikolla vietetään rasisminvastaista viikkoa. Rasismi tarkoittaa jonkun ihmisryhmän arvottamista ihonvärin, etnisen alkuperän, kansalaisuuden, kulttuurin, äidinkielen tai uskonnon perusteella alempiarvoiseksi kuin muut ihmisryhmät. 

Juvalla asuu noin kaksisataa maahanmuuttajaa monesta eri maasta. Miten voimme luoda Juvasta paikan, jossa kaikki voivat tuntea olonsa turvalliseksi ja yhdenvertaiseksi? Onko sinulla ideoita tai ajatuksia? Vastaa lyhyeen kyselyymme! Käytämme kyselyn tuloksia toimintamme kehittämisessä.

Halutessasi voit myös jättää yhteystietosi, jos haluat esimerkiksi tulla mukaan vapaaehtoistyöhön. 

Vastaa kyselyyn tästä > 

Testaa miten sinä toimisit

Miltä sinusta tuntuisi, jos vieras ihminen huutaisi sinulle ja pienelle lapsellesi kauppakeskuksessa? Tai joutuisit jatkuvasti selittämään, miksi näytät siltä, miltä näytät?

Miten toivoisit, että muut toimisivat näissä tilanteissa?

SPR:n Tunnista & toimi –navigaattorilla voit testata, miten sinä toimisit eri tilanteissa. Suunnannäyttäjinä toimivat aidot kokemukset rasismista.

Siirry navigaattoriin.


Lisätietoja
Kotoutumisohjaaja & asumisneuvonta
Maarit Remes
Puh. 050 5626 700
maarit.remes@juva.fi

Lue lisää: https://www.juva.fi/ajassa-nyt/juvalla-alkoi-kotoutumis--ja-asumisneuvonta