Haluatko olla mukana kehittämässä ikäihmisten ruokaan liittyviä palveluita Juvalla? Osallistu ma 15.3.2021 klo 13.30–15.30 järjestettävään Ikäruoka-aloitustilaisuuteen!
 • 03.03.2021
 • Työ ja yrittäminen, Sosiaali- ja terveyspalvelut

Kutsu: Juvan Ikäruoka-kehittämistoiminnan aloitustilaisuus

Haluatko olla mukana kehittämässä ikäihmisten ruokaan liittyviä palveluita Juvalla? Osallistu ma 15.3.2021 klo 13.30–15.30 järjestettävään Ikäruoka-aloitustilaisuuteen!

Tilaisuudessa pääset kertomaan, mitä uusia palveluita alueellasi tarvitaan ja mitkä kaipaavat parantamista. Jos tarjoat palveluita, saat arvokasta tietoa siitä, mitä asiakkaat toivovat ja tarvitsevat. Lisäksi kuulet Juvalle perustettavan kehittämisryhmän toiminnasta ja miten voit itse olla mukana vaikuttamassa. Kerromme myös tuloksia Juvan ikäihmisten palvelukartoituksesta.

Kaikki ruokaan liittyvien palveluiden kehittämisestä kiinnostuneet ikäihmiset, julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat sekä muut toimijat ovat lämpimästi tervetulleita. Ilmoittaudu mukaan to 11.3. mennessä.

Juvan Ikäruoka-kehittämistoiminnan aloitustilaisuus verkossa ma 15.3.2021 klo 13.30–15.30

Seniorit toivovat, että voisivat asua mahdollisimman pitkään omassa kodissaan. Toive on helpompi toteuttaa, jos omalta asuinalueelta löytyy monipuolisesti hyvää syömistä ja toimintakykyä tukevia palveluita.

Ikäruoka-aloitustilaisuus on oivallinen paikka vaikuttaa asiaan. Tilaisuus käynnistää Juvan alueelliset kehittämistoimet, joiden tavoitteena on lisätä ikäihmisten ruokaan liittyvien palvelujen saatavuutta, saavutettavuutta, kiinnostavuutta ja hyväksyttävyyttä.

Ohjelma

 • Juvan palvelukartoituksen tuloksia: Mikä toimii? Missä on vielä petrattavaa? 
 • Ikäihmisten puhelinhaastattelun tuloksia: Mitä asiakkaat toivovat paikallisilta palveluilta? 
 • Tietoisku Ikääntyneiden ruokasuosituksesta
 • Keskustelua ikäihmisten ruokaan liittyvistä palveluista: Mikä on Juvalla hyvin? Mitä pitäisi parantaa?
 • Alueellisen kehittämisryhmän toiminnan käynnistäminen ja jatkosuunnitelmat

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan!

 • Ilmoittaudu mukaan Ikäruoka-aloitustilaisuuteen to 11.3. mennessä tästä! (aukeaa ilmoittautumislomake)
 • Tilaisuus toteutetaan verkossa Teams-ohjelmalla. Kirjautumislinkki ja ohjeet verkko-osallistumiseen lähetetään sähköpostitse.
 • Onko Teams-ohjelma vieras? Ei hätää! Voit kokeilla liittymistä Teams-verkkotilaisuuteen ennakkoon kanssamme ja osallistua to 11.3. klo 13–14 järjestettävään harjoitukseen. Ilmoittautuminen Teams-harjoitukseen tapahtuu samalla lomakkeella kuin aloitustilaisuuteen (linkki yllä).
 • Jos koronarajoitukset sallivat, voi tilaisuuteen osallistua myös Juvan kunnantalon valtuustosalissa. Lähitapaamisesta tiedotetaan ilmoittautuneille tarkemmin sähköpostitse lähempänä tilaisuuden ajankohtaa.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Kutsua saa mielellään jakaa eteenpäin. 

Tervetuloa!

Niina Rantakari, TKI-asiantuntija, niina.rantakari@xamk.fi, p. 040 624 7710
Riitta Tuikkanen, projektipäällikkö, yliopettaja, riitta.tuikkanen@xamk.fi, p. 040 772 3385
Paula Mäkeläinen, yliopettaja, paula.makelainen@xamk.fi, p. 040 829 8462
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Ikäruoka 2.0 -hanke – Ikäihmisille hyvää syömistä tukevia palveluita
xamk.fi/ikaruoka

www.facebook.com/Ikaruoka2.0/

Esitteen pääset lukemaan klikkaamalla tästä (pdf, 35kb)

#ikaruoka #teemarahaa

Tilaisuuden järjestää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Gerontologinen ravitsemus Gery ry:n toteuttama Ikäruoka 2.0 -hanke, joka saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta.