Suoraan sisältöön

Häiriötiedote

Järvi-Saimaan Palvelut Oy tekee asennustöitä vesijohtoverkostossa Juvalla to 8.12.2022. Töistä aiheutuu vedenjakelukatko Vehmaan ja Vuorenmaan alueille klo 12.00 alkaen. Katkon kesto noin 2 h. Vaikutusalueen kartta aukeaa tästä linkistä 8.12. katkoalue

Vesikatkon jälkeen vedessä saattaa ilmetä värihaittaa. Pyydämme juoksuttamaan vettä reilusti hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu.

Vedenjakelukatkosta tiedotettiin nettisivujen lisäksi kohdennetuin tekstiviestein. Jos et saanut tekstiviestiä ja asut katkon alueella, käy lisäämässä yhteystietosi tiedotusjärjestelmään oheisen linkin kautta Häiriötiedotus - Juvan kunta

Pahoittelemme töistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Lisätietoa:

Järvi-Saimaan Palvelut Oy

p. 050 400 8011

Vesihuoltopäällikkö Anne Ruotsalainen

Juvan kirkko ja kirkkopuisto

Juvan kirkko ja kirkkopuisto

Yhteystiedot

015 340 980

juva.kirkkoherranvirasto@evl.fi

Osoite

Juvantie 17, 51900 Juva

Katso sijainti kartalla

Avoinna

Koko vuoden

Juvan taajamakuvaa hallitseva harmaakivikirkko on vuodelta 1863, sen arkkitehteinä olivat Ernst Lohrmann ja Carl Albert Edelfelt.

Juvan taajamakeskustassa sijaitsevan kivikirkon rakennuttaja oli Wehmaan kartanon isäntä Georg Grotenfelt. Akustisesti erinomaiseen kirkkoon mahtuu noin 1 600 henkilöä, ja siellä järjestetäänkin kirkollisten toimitusten lisäksi konsertteja ja laulutilaisuuksia kautta vuoden.

Kirkon alttaritaulun on maalannut Aleksandra Frosterus-Såltin. Keskikäytävän ylipuolella riippuvat kattokruunut valaisivat aikoinaan Helsingin yliopiston juhlasalia.

Kirkkopuistoa hallitsee sankarihautausmaa. Sen vartiosotilasta esittävän kaariportin on veistänyt Tapio Wirkkala.Keskellä oleva sankariristi paljastettiin vuonna 1955.

Kirkkopuistoon ovat saaneet muistokivensä myös Jalkaväkirykmentti 49, Karjalaan jääneet vainajat ja Kaarle Akseli Gottlund. Kirkon pääoven vieressä on kuvanveistäjä Taru Mäntysen reliefi, joka paljastettiin Juvan 550-vuotisjuhlapäivänä 19.1.1992.

Juvan kirkko palvelee tiekirkkona ja on avoinna 6.6.-12.8. ma-pe klo 10-18. Tarvittaessa voi kysyä ryhmien opastuksia kirkkoherranvirastosta, puh. 015-340 980.