Suoraan sisältöön
Luontoretki lähilaavulle

Luontoretki lähilaavulle

Avoinna

Koko vuoden

Lähilaavulle on hauska tehdä talvinen makkaranpaistoretki. Retken voit tehdä vaikkapa hiihtäen, luistellen, potkukelkkaillen, maastopyöräillen tai lumikenkäillen. Monen laavun lähelle pääsee autollakin.  

Talvinen luonto on nyt upeimmillaan. Tee siis retki lähiluontoon! Laavulla on mukava istuskella nuotion lämmössä ja tarkkailla lumista luontoa, lämmin juoma ja maukkaat eväät tuovat hyvän mielen ja pian jaksaa taas pulkkamäkeen ja laduille!

Luontoretken suunnitteluun löydät apua oheisesta kartasta. Laavukuvaketta klikkaamalla saat kohteesta lisätietoja. Jukajärven rannalla sijaitseville Aaronlaavulle ja Haravaniemen laavulle pidetään aurattuina tarpeen mukaan koko talven ajan. 

Kartan käyttövinkkejä:

  • karttatyökalut löydät vasemman yläkulman ylimmästä valikosta: voit siirtyä edelliseen tai seuraavaan näkymään ja mitata matkaa tai pinta-alaa.
  • karttatasoja voit selata vasemman yläkulman alemmasta valikosta. Karttapohjaksi voit valita maastokartan tai suunnistuskartan.  
  • hakutoiminnolla voit etsiä kohteita paikannimellä laajemmaltakin alueelta.
  • kartan oikeanpuoleisen reunan työkaluilla voit mm. palata kartan alkunäkymään, säätää kartan kokoa, keskittää kartan omaan sijaintiin ja selvittää kohteen koordinaatit. Kohdetiedoissa kerrotaan koordinaatit ETRS89/~WGS84 -koordinaatistossa. 

Oma sijainti kartalla:

  • Oman sijaintisi saat kartalle näkyviin käyttämällä toimintoa "Keskitä kartta omaan sijaintiisi". Toiminnon kuvakkeessa on mustalla pohjalla vaaleanharmaa sijaintiympyrä & ilmansuuntaviivat.
  • Kuvaketta klikkaamalla sijainnin seuranta aktivoituu. Uusi klikkaus sulkee seurannan ja poistaa sijainnin kartalta. 
  • Sijainti tulee näkyviin kartalle sinisenä pisteenä; sijainnin tarkkuutta kuvaa isompi vaaleamman sininen ympyrä.
  • Sijainti päivittyy kartalla aina kun mobiililaitteen sijaintitieto on päivittynyt. Jos sijaintisi on karttanäkymän ulkopuolella, näkymä keskittyy kartan alkuperäiseen keskipisteeseen.