Suoraan sisältöön
Oravareitti - koko perheen melontareitti

Oravareitti - koko perheen melontareitti

Yhteystiedot

015 451 930, 0400 938 076

camping@juvacamping.com; pasi.vironen@oravanpesat.fi;

Osoite

Poikolanniementie 68, 51900 Juva

Katso sijainti kartalla

Avoinna

Kesäkauden

Juvan ja Sulkavan välinen Oravareitti on perhemelontaan sopiva kanoottireitti. Oravareitti on myös Suomen ensimmäinen biologisesti tutkittu, maastoon merkitty vesiluontopolku.

Oravareitin kokonaispituus on noin 57 km. Korkeuseroa reitillä on 24 metriä, joten reitin voi meloa vain yhteen suuntaan, Juvalta Sulkavalle. Koskiosuuksia reitillä on yhdeksän. Muutamaa osuutta lukuun ottamatta kaikki kosket ovat vaikeusasteeltaan helppoja. Oravareitin alkupäähän Juvalle on helppo tulla kauempaakin vaikkapa omalla autolla tai linja-autolla. Linja-autot liikennöivät myös Juvan ja Sulkavan välillä. Itse reitille hakeutuminen on vaivatonta, sillä välinevuokraajat järjestävät kuljetuksia melojille.

Oravareitin voi meloa joko pohjoista tai eteläistä reittiä pitkin. Vuonna 2017 avattu pohjoisreitti alkaa Juvan Ala-Matkusjärvestä ja kulkee Konnusjoen, Iso-Kontunen -järven ja Hirmujoen kautta Sulkavan Halmejärveen, missä se yhdistyy eteläisen reitin kanssa ja jatkuu Lohnanjärven ja Kuhajärven kautta Sulkavan keskustaan. Eteläisen reitin alkupiste sijaitsee Juvan keskustaajaman ja Viitostien lähellä Jukajärvellä, Juva Campingin rannassa. Eteläreitti kulkee Jukajärveltä Polvijokea pitkin Sourujärven, Karijoen, Kyrsyänjärven, Kyrsyänjoen, Hattulaisen, Tikanjoen, Kaislasen ja Pyöninjoen kautta Halmejärvelle ja siitä edelleen kohti Sulkavan keskustaa.  Matkalla on monenlaisia järviä, jokia ja koskia, ja alueen luonto vaihtelee rehevästä karumpaan. Oravareitin varrelta löytyy 21 metsä- ja vesiluonnosta kertovaa opastaulua. Opastaulut ovat nähtävissä kanootista käsin. Reitin varrella sijaitsee myös useita taukopaikkoja rantautumis- ja tulentekomahdollisuuksineen.

Oravareitin vesitilanne on parhaimmillaan alkukesästä touko-kesäkuussa. Ajankohtaiset tiedot reitin vesitilanteesta päivitetään säännöllisesti Oravareitin internet- ja Facebook-sivuille. Vesitilanteesta voi myös tiedustella Juvan ja Sulkavan matkailuneuvontapisteistä sekä reitin varren yrityksistä.  Kanootteja ja kajakkeja reitille vuokraavat mm. Juva Camping (Poikolanniementie 68, Juva, puh. 015 451 930) ja Sulkavan Oravanpesät (Kalajärventie 13, Sulkava, puh. 0400 938 076).

Reitistä on saatavilla vedenkestävää, painettua karttaa hintaan 10 €. Karttaa myyvät Juva Camping, Juvan kunnan yhteispalvelupiste (Juvantie 13, Juva) sekä Mikkelin seudun matkailuneuvonta (Maaherrankatu 22, Mikkeli).

Oravareitin interaktiivinen reittikartta