Suoraan sisältöön
T:mi Juvan hapankaali - hapankaalia, suolakurkkuja ja höyrytettyä kotimehua

T:mi Juvan hapankaali - hapankaalia, suolakurkkuja ja höyrytettyä kotimehua

Yhteystiedot

046 810 2057

vlad.airik@gmail.com

Osoite

Sopalantie 715, 51882 Koikkala

Katso sijainti kartalla

Avoinna

Koko vuoden

T:mi Juvan hapankaali valmistaa perinteisen karjalaisen ohjeen mukaan laadukasta etelä-savolaisesta raaka-aineista hapankaalia ja suolakurkkuja Wairikin tuotemerkillä

Tmi Juvan hapankaali on pieni yritys Etelä-Savossa Juvan kunnan Koikkalan kylässä.

Yrittäjänä toimii Vladimir Airikainen ja rinnakkaistoiminimi sekä tuotenimi on Wairik (lyhenne Wladimir Airikainen).
Juvan hapankaali valmistaa pääosin maitohappokäymismenetelmällä valmistettuja elintarvikkeita, kuten hapankaalia ja aitoja, ns. venäläisiä suolakurkkuja, jotka eivät sisällä sokeria eikä etikkaa. Perinteiseen tapaan mehumaijassa höyrytetty, hedelmäsokerilla makeutettu kotimehu kuuluu tuotevalikoimaan.

Hapankaalin valmistuksessa käytämme Varosen puutahan Sulkavalta kasvanutta kaalia ja Markku Laasosen Ristiinasta kasvattamia porkkanoita. Ainoastaan merisuolan tarkkaa alkuperää emme tiedä. Suolakurkkujen raaka-aineet kasvavat omassa pihassa ja kasvihuoneessa. Mausteena käytettävät yrtit kasvatamme pääosin itse omassa puutarhassamme. Kotimehun raaka-aineet löytyvät myös omasta pihapiiristä tai lähimetsistä, hedelmäsokerin tosin joudumme ostamaan kaupasta. 

Tuotteet
- Wairikin hapankaali,
- Wairikin suolakurkku
- Wairikin valkosipulisuolakurkku
- Wairikin kotimehu

Wairinkin hapankaali voitti kultaa hapatettujen vihannesten sarjassa Artesaaniruoka SM 2019 –kilpailussa Jyväskylässä.
Lue lisää kilpailusta ja palkinnosta Länsi-Savossa 14.9.2019 julkaistusta artikkellista tämän linkin kautta.  

Tuotteita voi ostaa suoraan tilalta kautta vuoden, kesälauantaisin Koikkalan torilta ja perjantaisin Juvan laavukylän iltatorilta taajamakeskustassa.  Tuotteidemme muut myyntipaikat on lueteltu kotisivuillamme osoitteessa www.juvanhapankaali.fi/jälleenmyyjät.