Essoten digilääkäripalvelu on palaamassa käyttöön kehittyneempänä ”2.0-versiona”. Digilääkäri on edelleen maksuton ja tarkoitettu Essoten perusterveydenhuollon alueen asukkaille.
 • 19.08.2022
 • Asuminen ja ympäristö, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Juvan kunta

Essoten tietote 19.8.2022: Digilääkäri palaa Essoten alueella asuvien avuksi

Essoten digilääkäripalvelu on palaamassa käyttöön kehittyneempänä ”2.0-versiona”. Digilääkäri on edelleen maksuton ja tarkoitettu Essoten perusterveydenhuollon alueen asukkaille.

Viime toukokuussa tauolle jäänyt Essoten digilääkäri -palvelu palaa käyttöön 22. elokuuta alkaen. Se palvelee maksutta etäyhteydellä Essoten perusterveydenhuollon alueen asukkaita, eli Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan väestöä. Digilääkäri on avoinna joka päivä, arkisin klo 8–21 ja muina päivinä klo 10–18.

Digilääkäriä on kokeiltu Essoten alueella jo vuoden päivät ja se on saavuttanut alueen asukkaissa suuren suosion. Monet ovat huomanneet, että digilääkärillä on pystynyt hoitamaan kätevästi yllättävän monia asioita, jotka eivät vaadi vastaanottokäyntiä.

Nyt avataan digilääkärin seuraava ja kehittyneempi vaihe. Tavoitteena on, että ensi vuonna aloittava Etelä-Savon hyvinvointialue pystyy tarjoamaan vielä edistyksellisempiä digipalveluita.

– Olemme onnistuneet kehittämään digilääkäripalvelua kohti kokonaisvaltaisempaa digitaalista sosiaali- ja terveyskeskusta. Tämä on aika ainutlaatuista ja uutta julkisen terveydenhuollon saralla, Essoten perusterveydenhuollon palvelualuejohtaja Mika Perttu kertoo.

Tulevaisuudessa etäasiointi laajentuu muuhunkin kuin terveyspalveluihin.

Digilääkärille lähdetään Essoten nettisivujen kautta etusivun chat-ikkunasta tai osoitteessa essote.fi/digilaakari. Palvelu alkaa vahvalla tunnistautumisella verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Tunnistauduttuaan pääsee kertomaan oireistaan ja hoitoon hakeutumisen syistä. Tämän jälkeen etävastaanotto jatkuu keskustellen kirjallisesti chat-alustalla ammattilaisen kanssa.

– Asioida voi myös toisen puolesta, esimerkiksi oman lapsen asialla. Tunnistautuminen ei ole vaikeaa ja siitä on myös se hyöty, että silloin mahdollinen hoitohistoria on digiammattilaistemme käytettävissä heti, palveluesimies Viivi Kaasinen sanoo.

Digilääkäri jatkuu toistaiseksi maksuttomana ja palvelu on avoinna joka päivä. Essoten omien ammattilaisten lisäksi kumppanina etäpalvelussa toimii Pihlajalinna, jolle toimintamalli on myös uudenlaisen yhteistyön avaus.

– Pihlajalinnan digitaalinen terveyskeskus -konsepti on kehitetty palvelemaan asiakkaita paikasta ja ajasta riippumatta mutkattomasti ja helposti. Hienoa, että pääsemme nyt yhdessä Essoten kanssa tarjoamaan palvelun alueen asiakkaille. Meille Pihlajalinnassa on tärkeää tuoda terveydenhuoltoon erilaisia digitaalisia ratkaisuja, jotka paitsi helpottavat hoitoon pääsyä ja saavutettavuutta myös tehostavat terveydenhuoltoa ja helpottavat alan henkilöstöpulaa, sanoo Pihlajalinnan etälääketieteen liiketoimintajohtaja Nina-Maria Tigerstedt.

FAKTAT

Essoten digilääkäri

 • Maksuton etävastaanottopalvelu Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan asukkaille
 • Avoinna joka päivä, arkisin klo 8–21 ja muina päivinä klo 10–18 osoitteessa www.essote.fi/digilaakari tai essote.fi etusivun chat-ikkunassa
 • Toimii tunnistautumalla verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella
 • Asiointi älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella
 • Asiointi tapahtuu kirjallisella keskusteluyhteydellä (chat) tai tilanteesta riippuen puhelulla tai videopuhelulla
 • Etävastaanotolla voidaan hoitaa esimerkiksi:
  Koronavirusepäily
  Flunssa, nuhakuume ja vilustuminen
  Päänsärky
  Vatsaoireet
  Iho- ja allergiaoireet sekä hyönteisten pistot
  Silmätulehdus ja muut silmäoireet
  Virtsatietulehdus
  Diabetes
  Tuki- ja liikuntaelinoireet
  Ehkäisy ja gynekologiset asiat
  Mielen hyvinvointi
 • Tiettyjä lääkehoitoja ei voida aloittaa etävastaanotolla (korva- tai poskiontelotulehdukseen antibiootteja, uni- ja psyykelääkkeitä tai vahvoja särkylääkkeitä)

LISÄTIEDOT

ESSOTE:
Mika Perttu
Perusterveydenhuollon palvelualuejohtaja
040 3599 775
mika.perttu@essote.fi

Pihlajalinna:
Tuula Lehto
viestintä- ja vastuullisuusjohtaja
040 5885 343
tuula.m.lehto@pihlajalinna.fi

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Porrassalmenkatu 35-37, 50100 Mikkeli
www.essote.fi

Lisää ajankohtaista asiaa Juvalta