Suoraan sisältöön

Touhua ja tekemistä kevätpäiviin.

Nyt kun vietämme paljon aikaa kotosalla, voi tekemisen puute iskeä. Kokosimme Puuhanurkan perheen pienimmille ja isommillekin. 

Normaaliarjesta poikkeavina aikoina aikuiset voivat tukea lapsia ja nuoria pysymään aktiivisina ja toiveikkaina monenlaisten arkisten asioiden avulla. Läsnäolo on entistä tärkeämpää. Uutisten suodattaminen ja asioista puhuminen lapsen ja nuoren ikätaso huomioiden on myös tärkeää. Poikkeusaikoina normaalin arkirytmin pysymiseen ja säännöllisyyteen kannattaa kiinnittää huomiota. '

Yhteyttä kavereihin ja läheisiin voi pitää videopuheluiden ja muiden kanavien kautta. Tärkeää on, että lapset ja nuoret eivät jää yksin. Uudenlaisten virikkeiden ja tekemisen pohtimiseen kannattaa panostaa. Nyt kannattaa tehdä perheenä asioita yhdessä ja nauttia ajasta ilman kiirettä. Poikkeustilan myötä meille on avautunut mahdollisuus tutustua perheenjäsentemme työ- ja koulupäiviin aivan uudella tavoin.  

Nettinuokkari Discordissa

Juvan kunnan nuorisopalveluiden ohjaajat ovat luoneet Juvan nuokkarin Discord-alustalle. Juvan nuokkari on avoinna pääsääntöisesti arkisin klo 15-18

Lisää myös ohjaajat kaveriksi:

 • Henri: EtsivaJuva#8698
 • Johanna: Nuorten Juva Johanna#3937
 • Tarja: Nuorten Juva Tarja#5372

Muita yhteydenpitokanavia

Facebook: Nuorten Juva, Nuoriso-ohjaaja Tarja Juva ja Etsivä Nuorisotyö Henri Juva
Instagram: nuortenjuva, etsivahenri
Whattsapp, viesti, puhelu:

Olkaa rohkeasti yhteydessä kavereihin ja nuoriso-ohjaajiin. Tulkaa nuoret nettinuokkarille juttelemaan. Ollaan yhteyksissä ja kuulolla!

Vapaa-aikapalvelut haastavat kaikki juvalaiset nallejahtiin 1.4.-19.4.!

 • Osallistu laittamalla nalle (tai muu pehmolelu) ikkunaan
 • Mene kiertelemään ja bongaile nalleja
 • Ilmoita bongausten lukumäärä 20.4. mennessä: johanna.kuusisto@juva.fi tai tarja.himanen@juva.fi ja voit voittaa jonkun mukavan palkinnon.

Nallejahti leviää ympäri maailmaa. Ajatus perustuu lastenkirjaan ”We`re Going On a Bear Hunt”. Tarkoituksena on tehdä jotain kivaa, pitää hauskaa! Vedetään yhtä köyttä ja näytetään lapsille ja kaikille juvalaisille, että nyt on kriisitilanne, mutta me selvitään tästä! Joku nätti päivä on taas helpompaa.

Laita nalle niin, että ohi kulkevat ihmiset/perheet voivat nähdä nallen. Lähtekää nallejahtiin! Muistakaa hienovaraisuus ja kaunis käyttäytyminen nallejahdissa.


Juvan kunnan nettisivuita löydät vinkkejä vapaa-aikaan

Kevät etenee harppauksin ja nyt on hyvä aika tutustua lähiseudun kohteisiin ja seikkailla lähiluonnossa. Metsissä ja poluilla voi retkeillä koko perheen voimin ja tutustua samalla lähiseudun nähtävyyksiin, tai mennä vaikka laavulle makkaranpaistoon.

Gottlundin kierros ja Juvan museon pihapiirissä kiertelevä Partalan polku ovat taajamakeskusta lähellä kierteleviä reittejä. Partalan polun varrella on QR –koodeja, joiden kautta pääsee tutustumaan Partalan historiaan. Mikäli sinulla ei vielä ole QR-koodinlukijaa puhelimessasi, kannattaa sovellus ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta, ja katsoa, mitä kaikkea koodit Partalasta paljastavat! Pattoin perintötalon pihapiirissä ja perinnetilaa ympäröivällä luonnonsuojelualueella voi omatoimisesti käydä katsomassa, miten Pattoin kevät etenee. Kirjoita samalla terveisesti liiterin vieraskirjaan.

Vinkkejä liikkumiseen ja erilaisia lihaskunto- ja voimisteluharjoitteita löydät tätä linkkiä klikkaamalla   
Luontokohteet, reitit ja muut Juvan käyntikohteet löydät tätä linkkiä klikkaamalla.   


Juvalaiset järjestöt ja ryhmät

Kannustamme pitämään harrasteryhmiin tänä erikoisena aikana yhteyttä ja luomaan uudenlaisia tapoja ylläpitää yhteyttä ja harrastuksia. Ihmiset kaipaavat yhteisöllisyyttä, ja varsinkin lapset ja nuoret virikkeitä ja tekemistä. 


Vinkkejä ja tekemistä 

 • Suomen ensimmäinen virtuaalinen lasten ja nuorten kirjallisuusfestivaali LANU alkaa perjantaina. Festarit järjestetään 3.-9.4. kokonaisuudessaan verkon välityksellä.Laajaan esiintyjäkaartiin lukeutuu eturivin kirjailijoita, kuvittajia, sarjakuvataiteilijoita sekä lasten ja nuorten kirjallisuuden aktiiviharrastajia. 
  Festivaali koostuu sosiaalisessa mediassa tapahtuvista tunnin tai puolen tunnin mittaisista esityksistä, joissa tekijät kertovat esimerkiksi työstään, vastaavat yleisön kysymyksiin tai vinkkaavat luettavaa. Tarjolla on myös improvisoitua tarinankerrontaa, otteita tekijöiden julkaisemattomista romaaneista, livepiirtämistä, kirjanjulkistustilaisuuksia, värityskuvia perheen pienimmille sekä ohjeita kirjoittamisharrastuksen aloittamiseen. Katso lisää LANUN Facebook-sivuilta ja liity mukaan
 • Lastenkulttuurikeskus Verso kokoaa sivuilleen laajaan ja jatkuvasti päivittyvään listaan erilaisia tapoja löytää iloa ja elämyksiä kulttuurista etäkouluun, päiväkotiin tai perheen yhteiseen vapaa-aikaan http://www.versoverkko.fi/2020/03/19/lastenkulttuuria-verkossa/
 • Viikoittain vaihtuvat digivinkit työhön kouluikäisten kanssa: www.varkkadigi.blogspot.com
 • Liikunnalliset välituntivinkit Välkkärivinkit-sivustoilta Facebookissa ja Instagramissa 
 • Partiolaisten Etäpartiovinkit viikoittain joka ikäkaudelle  www.partio-ohjelma.fi
 • 4H-kerhon etäkerhotehtäviä. Sivusto löytyy osoitteesta www.4h.fi/top ja se on avoin kaikille, kirjautumista ei vaadita. Juvalla yhteyshenkilönä toimii Leena Heiskanen, puh. 040 587 8591. 
 • Maa- ja kotitalousnaisten ruokavinkit sujuvaan arkeen ja juhlaan www.maajakotitalousnaiset.fi
 • Aikaa olla kotona -sivustolle on koottu Marttojen vinkkejä koko perheelle ruokaan, käsitöihin ja muuhun ajanvietteeseen liittyen www.martat.fi
 • Lastenkirkkoa julkaisee Suomen ev.lut-kirkon seurakuntien palvelujärjestö Nuori kirkko ry. Lastenkirkko-mediakokonaisuus käsittää lastenkirkko.fi -sivuston, Päkän päivä -sovelluksen (ladattavissa Google play pelikaupasta) sekä Lastenkirkko YouTube -kanavan.  Päkä-lammas ja Pulmu-kyyhky opastavat pieniä arjessa. Heidän seurassaan voi harjoitella arjen valintoja, kaveritaitoja, iltarauhoittumista ja tutkia myös kirkkoa. Tutkimuspartion jutut on suunnattu erityisesi pienille koululaisille. Heidän kanssaan saa tutkia ihmiskehoa ja luonnon ilmiöitä. Sunnuntaisivut ja tulostettavat puuhat liittyvät vuoden kiertoon ja juhlapäiviin. Yy kaa koo -lauletaan ohjelmapaikalta löytyy kivoja Kirkkomuskari- lauluja ja lasten virsiä. Taika-Petteri opettaa jonglöörausta, beatboxausta ja kertoo mukavalla tavalla kaverijutuista ja esimerkiksi pääsiäisestä. www.lastenkirkko.fi
 • Perheille on viikolta 14 alkaen jaossa seurakuntatalolta noudettava Puuhapussi (sis. askartelun, laulun, Raamatun kertomuksen/hartauden).

Lukemista, äänikirjoja, radio-ohjelmia

Helsingin Sanomien kootut vinkit.