Lomakausi edellyttää ajanvarausta rokotuksiin.
  • 18.07.2022
  • Asuminen ja ympäristö, Kasvatus ja koulutus, Työ ja yrittäminen, Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kunta

Essote tiedottaa 18.7.2022; Neljänsien koronarokotteiden jakelu nopeutuu Essotessakin

Lomakausi edellyttää ajanvarausta rokotuksiin.

Koronatilanne Essoten alueella osoittaa jälleen kasvun merkkejä. Viime viikon aikana Essoten alueella todettiin 358 uutta koronavirustartuntaa, mikä on 85 enemmän kuin viikkoa aiemmin. Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on myös noussut yhteentoista. Tehohoidossa ei ole potilaita koronan vuoksi.

– Tapausmäärät ovat kääntyneet kasvuun viime viikkojen aikana, ja nyt entistä jyrkemmin. Myös henkilökuntaamme on koronan vuoksi poissa töistä merkittävästi, Essoten vs. terveyspalvelujen johtaja Minna Mutanen kertoo.

Terveydenhuollon koronatesteihin ohjataan sote-huollon työntekijöitä, raskaana olevia ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvia.

THL aikaisti 4. koronarokotteen suositusta portaittain

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi maanantaina uuden suosituksen neljänsien koronarokotusten laajentamisesta. Uusi suositus muodostuu portaittain laajenevasta rokotejakelusta vakavan koronavirustaudin riskin omaaville henkilöille. Essotessa uusi suositus otetaan käyttöön heti, mutta ajanvarauksen kautta ja vaiheittain THL:n porrastuksen mukaisesti.

– Haasteenamme on rokotushenkilökunnan puute etenkin nyt lomakaudella. Siksi pyydämme kaikkia neljännelle rokotukselle saapuvia varaamaan ajan, sillä kapasiteettimme ei riitä tällä hetkellä äkillisiin kysyntähuippuihin, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo.

Essoten kaikki rokotuspisteet eivät ole avoinna kesän aikana. Rokotuspisteiden aukiolon voi tarkistaa nettisivuilta www.essote.fi/koronarokotus, josta voi myös tehdä ajanvarauksen helposti ilman tunnistautumista.

4. koronarokotusten jakelun laajennus Essotessa:

  • 18.7. alkaen: 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin
  • 25.7. alkaen: 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat
  • 1.8. alkaen: 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin

Mikäli nettiajanvarausta ei pysty käyttämään, tai on muuta kysyttävää koronaan liittyen, voi soittaa Essoten koronaneuvontaan numeroon 040 676 4100 arkisin klo 8–15.

– Suosittelen kaikille yllä mainituille kohderyhmille neljännen annoksen ottamista vuorollaan, ja muitakin, joilla on täydennettävää rokotussarjassaan. Uudet virusvariantit BA.4 ja BA.5 tarttuvat erityisen herkästi ja voivat aiheuttaa myös taudin vakavaa muotoa. Sitä vastaan tehosterokotteet antavat hyvin suojaa, Gärdström muistuttaa.

Lisätiedot
Minna Mutanen
vs. terveyspalvelujen johtaja
044 7944 300
minna.mutanen@essote.fi

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Porrassalmenkatu 35-37, 50100 Mikkeli
www.essote.fi

Koronaviikkotartunnat, viikko 28/2022 (pdf, 44 kb)

Koronatartunnat kuukausittain, viikot 18-28 (pdf, 53 kb)