Juvalla kansallisen veteraanipäivän kunniaksi pidetään messu ja järjestetään kirkkokahvit sunnuntaina 28.4.2024.
  • 19.04.2024
  • Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kirjasto, Juvan kunta

Veteraanipäivää vietetään yhdessä

Juvalla kansallisen veteraanipäivän kunniaksi pidetään messu ja järjestetään kirkkokahvit sunnuntaina 28.4.2024.

Kansallista veteraanipäivää vietetään vuosittain 27. huhtikuuta. Päivää vietetään Suomen sotaveteraanien kunniaksi sekä muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta. Veteraanipäivä on samalla Lapin sodan päättymispäivä. Kansallista veteraanipäivää on vietetty vuodesta 1987 alkaen. Juvalla veteraanijärjestöt laskevat seppeleen sankariristille lauantaina.

Sunnuntaina Juvalla pidetään veteraanipäivän kunniaksi messu Juvan kirkossa kello 10. Messussa saarnaa Antti Kosonen, liturgina Saku Lemmetyinen, kanttorina Kari Haikarainen ja eri tehtävissä Risto Löppönen ja Seniorit. Kolehti kerätään taloudellisessa ahdingossa olevien yksinäisten ihmisten ja perheiden auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston kautta.

Messun jälkeen suunnataan seurakuntatalolle perinteisille veteraanipäivän kunniaksi järjestetyille kirkkokahveille. Kahvituksen tarjoaa Juvan kunta ja ne tarjoilee Kirkonkylän Martat.

Kansallisen veteraanipäivän teemaan voi sukeltaa myös Juvan kirjastolla. Heti sisääntulon vieressä on kokoelma teemaan sopivia teoksia lainattavaksi. Näyttelyssä on hyödynnetty myös museoiden Blenheim- ja Lotta-näyttelyiden aineistoa.

Vuoden 2024 kansallisen veteraanipäivän teema on ”Veteraanien perintö turvataan – yhdessä onnistumme”. Teemalla halutaan viestiä veteraanien perinnön säilymisestä sekä sen jatkuvan tunnettuuden turvaamisen tärkeydestä. Veteraanien merkitys ja uhraukset Suomen itsenäisyyden ja vapauden turvaamiseksi, maan jälleenrakennustyön sekä monipuolinen toiminta hyvinvointiyhteiskunnan eri tehtävissä ovat maamme arvokasta historiaa.

Lisätietoja

kirjasto- ja kulttuurikoordinaattori Johanna Kuusisto

puh. 040 013 6176

johanna.kuusisto@juva.fi